26 juni, 2012

Ny svensk hyttbåt – Seamaster 280

Seamaster 280 från Smögen är en ny hyttbåt som ser både snygg och genomtänkt ut på de bilder som vi har sett. Båten har en rymlig ruff och hytt och gott om sänger- och sittplatser. Den har en stor öppningsbar taklucka, skjutdörrar på hyttsidorna och separat vattentoalett i ruffen.

Den första båten av den nya Seamaster 280-hyttversionen är planerad till slutet av sommaren, enligt varvet i Smögen. Båten är byggd på en tidigare modell – Seamaster 280 wa – och delar skrov med sin föregångare.

Många båtägare vill ha en praktisk båt med utombordsmotor och Seamaster 280 ser ut att kunna fylla det behovet väl. Förutom att den nya Seamastermodellen i hyttversion har hög komfort får den även ett skrov med tydlig v-form på 24 grader.

Bland båtens utmärkande drag märks att den har en rymlig ruff och hytt med både säng- och sittplatser. På akterdäcket finns plats för fiskarens utrustning eller solstolar för den som föredrar att ta det lugnt på sjön. Hytten har en öppningsbar taklucka och i fören finns ett väl tilltaget soldäck. Båten är utrustad med separat vattentoalett i ruffen och ett pentry i hytten. Seamaster 280 har en viss ”RIB-känsla” tack vare en kraftig relingslist.

En Volvo Penta D4-260 hk dieselmotor ger en toppfart på cirka 40 knop. Bränsleförbrukningen är, enligt tillverkaren, vid 30 knop ca 1 liter/Nm.

Teknisk specifikationer:
Längd: 8,50 m
Bredd: 3,00 m
Rek. motorstyrka: 200–400 hk
Hastighet: 20–45 knop
Vikt: cirka 2 500 kg
Sittplatser: 8 st
Pris: cirka 700 000 kr plus motor
Info: www.seamaster.se