25 juni, 2012

Olympic Day i Nynäshamn

Barn och ungdomar, boende och besökare, får chansen att uppleva OS i Nynäshamn. I samband med Jubileumsregattan kommer Olympic Day att arrangeras i Svandammsparken i Nynäshamn måndag-fredag 23-27 juli. Olympic Day är ett arrangemang av Nynäshamns kommun på initiativ av Sveriges Olympiska Kommitté tillsammans med Samsung, GB Glace, Arla och Vattenfall

Under Olympic Day kan barn och ungdomar besöka Olympic Day-området och prova på olika idrotter med lokala idrottsföreningar. På plats i parken finns också ett antal av Sveriges olympiska stjärnor och talanger, som dubbla OS-medaljören i ishockey, Danijela Rundqvist, för att inspirera och väcka den olympiska drömmen. Syftet med Olympic Day är att ortens föreningar och barn/ ungdomar ges möjlighet att hitta varandra. Samtidigt inspirera, få barn och ungdomar att våga utmana sig själva och sprida de olympiska värderingarna.

– Det finns en idrott för alla, det gäller bara att upptäcka den. En sådan här dag kan vara ett sätt för en framtida OS-medaljör att hitta sin, säger Stefan Lindeberg, ordförande i Sveriges Olympiska Kommitté.

Förutom Danijela Rundqvist (OS-silver och OS-brons i ishockey) kommer bland andra Jalmar Sjöberg (brottning) och talangerna Emma Wengberg och Emelie Lennartsson (badminton) till Nynäshamn för att inspirera och väcka drömmar.

Olympic Day är en del av Dröm – en olympisk framtidssatsning. Olympic Day anordnas på många olika orter i Sverige med lokala arrangörer. Den första Olympic Day anordnades i Forshaga 2009 och under 2012 kommer cirka 50 dagar att hållas.

FAKTA OLYMPIC DAY NYNÄSHAMN
Datum: Måndag-torsdag 23-26 juli kl 11-16, fredag 27 juli kl 11-15
Plats: Svandammsparken, Nynäshamn

Kontaktpersoner:
Nina Munters, Nynäshamns kommun
Tel 08-520 737 02

Info: www.olympicday.se

Jubileumsregattan 20 juli-5 augusti firas till minne av OS-seglingarna 1912 i Nynäshamn. Förutom Olympic Day arrangeras internationella och nationella seglingstävlingar med hundratals deltagare, 250 båtar från början av 1900-talet är på plats – varav några deltog 1912. Det blir även 100-årsfest med artistuppträdanden, veteranbilsparad, uppvisning med veteranflygplan, SM i berättarslam med mera.