20 juni, 2012

Ska¨rga°rdens ba¨sta konst mo¨ts pa° Mo¨ja i sommar!

Skärgårdsgalleriet, ett av Sveriges mest välsorterade gallerier av skärgårdskonst, öppnar i nya lokaler på Möja, 1 juli. Galleriet som grundades 1984 är specialiserat på Stockholms skärgård med ett mycket stort urval av skärgårdsböcker, skärgårdsmotiv och marint hantverk.

Skärgårdsgalleriet som ligger i Långvik, på norra Möja, expanderar denna sommar och välkomnar den nya säsongen med utställning i ny större lokal för att möta behovet av mer utrymme för en ständigt växande kollektion av skärgårdskonst.

Sortimentet av antikvariska skärgårdsböcker som har utökats väsentligt med ett mycket stort urval böcker om Stockholms skärgård är troligen det största i Sverige. Några av de större konstnärerna som galleriet ställer ut och som har en mycket central plats är Roland Svensson, en av Sveriges mest älskade skärgårdsmålare och som bodde och verkade på Möja under lång tid, Björn Lindroth och Carin Adler m.fl.

“Skärgårdsgalleriet har alltid haft en stark motivation att underhålla och sprida kunskap och kultur om Stockholms skärgård och är en unik plats för alla skärgårdsfantaster att njuta av dess konst” säger Ove Lindenås, grundare och ägare. Skärgårdsgalleriet öppnar sommarverksamheten den 1:a juli och har öppet alla dagar juli månad ut. Under lågsäsong har galleriet öppet enligt överenskommelse.

Info: www.skargardsgalleriet.se