16 juni, 2012

Premiär för snabba SeaCart 26 i helgens Multi Cup

Dom är tre till antalet än så länge. Förväntansfulla, laddade och fartsugna. I helgen 16-17 juni startar Grand Prix 1 i Multi Cup i Stockholm. Det är trimaranen Sea Cart 26 som är båttypen för samtliga startande i helgen, men alla flerskrovsbåtar är välkomna att delta.

Cupen har premiär i år och är ett insteg till den moderna seglingen. Multi One Design och Americas Cup har ingen motsvarighet i Sverige. Tills nu. Tanken med Multi Cup är att skapa en plattform för flerskrovsseglare att utvecklas och ta nästa steg mot deltagande i de större internationella cuperna.

Sea Cart 26 är en modern allroundbaserad trimaran som fungerar både för inshore och offshore racing. Båten är extremt fysiskt krävande att kappsegla, då den har ett tekniskt segelplan.

Skepparna ombord är de erfarna seglarna Klabbe Nylöf, Calle Hennix och Anders Levander. Alla med välkänt vinnarfokus och vi kan räkna med kamp.

– Det som kommer avgöra vem som vinner i helgen är teamets fysiska kapacitet i kombination med hur inkörd teamet är på båten. Det är första tävlingen vi kör och det kan finnas en del barnsjukdomar, säger Klabbe Nylöf som är skeppare för båten Samsung Challenge.

Just Samsung Challenge är ett projekt som startades 2011 då Klabbe och hans team seglade den stora Formula 60 Trimaran med fokus på att slå rekord på sträckan Ystad-Haparanda. Det lyckades dem med och nästa satsning blev därför att gå in som huvudpartner till en Sea Cart 26 i Multi Cup.

Whyshore Yachting & Marketing arrangerar Multi Cup som har premiär i år.

Kappseglingsschema 2012

Grand Prix 1 Stockholm, Big Boat Race, Nacka Strand, 16-17 juni
Grand Prix 2 Stockholm, ÅF Offshore Race, 29-30 juni
Grand Prix 3 Nynäshamn, 15-16 september
Grand Prix 4 Stockholm Sailing Grand Prix Riddarfjärden, 22-23 september