14 juni, 2012

Helgens snabbaste båtrace körs mitt i Stockholm

Spänningen stiger. Det är 30 förare från 10-talet länder som kommer att köra hårt och svindlande fort på Riddarfjärden i helgen. Erik Stark vill stå överst på podiet i Formel 2 och det är flera svenska aspiranter till EM titeln för F4s.

Formel 2 VM körs i en serie över fyra deltävlingar, som körs i Italien, Sverige, Norge samt England. Erik Stark är regerande Världsmästare. Norrmannen Pål Virik Nilsen vann den första deltävlingen i Italien nyligen. Johan Österberg blev tvåa i fjolårets VM-serie, han blev fyra i Italien senast. En mycket intressant svensk start gör debutanten i Formel 2, Bimba Sjöholm. Enda svenska tjejen i F2, hon är tidigare Europamästare i Formel 1000 och har tävlat i 16 år. Bimba siktar inte på prispallen, men att ta hem sin första VM poäng i F2.

Formel 2 är katamaraner på drygt 5 meter med en 200 hk utbordare på akterspegeln. Båtarnas toppfart är över 100 knop.

Formel 4s Europamästerskapet körs med en direkt avgörande tävling på Riddarfjärden. Regerande mästare är Manuel Saueressig från Tyskland, han är med i Stockholm. Bäste svensk i EM var ifjol Jesper Forss med en 10:e plats, men i fjolårets VM-serie var Oskar Samuelsson tvåa och Daniel Sparring fyra. I årets VM serie leder Tobias Söderling.

Formel 4s är katamaraner på drygt 4 meter och med en 60 hk 4-taktsmotor på akterspegeln. Toppfarten är ca 60 knop.

Tävlingarna körs på lördag och söndag, 16-17 juni, med början kl 14.

Kommentarer

Alex 18:23:59 2012-06-15

Kul att vi får lite action i vår annars lite sömniga stad! 🙂