13 juni, 2012

Fenomenal upphämtning av Team Matrisen i Volkswagen X-35 Cup

Helgens Grand Prix 3 utanför Sandhamn i Volkswagen X-35 Cup bjöd på dramatik och fart. Team Matrisen var nära att tappa greppet, men visar i race 3 att de håller samma vinnarnivå som förra säsongen. Vid näst sista rundningen ligget teamet sist, men lyckas passera hela fältet på näst sista sträckan och vinner racet. Det gör dem till ledare för cupen.

Tredje Grand Prix i Volkswagen X-35 Cup innehöll allt som en kappsegling ska innehålla. Bra vindar, öppet vatten, sol, regnstänk och äkta seglingsdramatik. Det öppna vattnet och skiftande vindar gjorde seglingen bitvis till en riktig utmaning. Teamen var rejält fokuserade på att vända först och kombinationen av vinnarhunger och vindskiftningar orsakade kollisioner mellan flera båtar.

En av de som blev påverkade av kollisionen var Team Swallow som efter två race ledde helgens Grand Prix. I de två sista racen förlorade de dock sin placering.

Team Matrisen klarade sig undan dramatiken och tog sig i mål som vinnare av hela Grand Prix 3. Anders Karén, rorsman för Matrisen tycker ändå inte att det var en lätt match:
– Det var fina förhållanden idag men jag tycker samtidigt att det har varit rätt kämpigt, vi har fått kriga hårt för att komma dit vi har kommit.

I tredje racet hamnar Matrisen sist i fältet efter näst sista rundningen. Men teamet lyckas mot all förväntan göra en enorm upphämtning på sista kryssen där de som belöning tar sig först över mållinjen. Team Escape som tidigare varit ledare i Cupen får därmed lämna plats åt Matrisen. Det är dock mycket jämt dem emellan, i nuläget har de har samma poäng. Matrisen har tagit ledningen enbart för att de vunnit fler race än Escape. På tredje plats totalt ligger nu juniorerna Volkswagen Sailing Team.

På Facebook (https://www.facebook.com/VolkswagenX35Cup), kan racen följas. Cupen rapporterar här alla händelser under racen samt sammanfattar hela Grand Prix med filmintervjuer, resultat och bilder.

l information om årets program, presentationer av teamen och resultatlistor finns på: http://www.volkswagenx-35cup.se/