11 juni, 2012

Invigning ny snorkelled på Björnö

Onsdagen 20 juni inviger skärgårdslandstingsrådet tillika Skärgårdsstiftelsens styrelseordförande, Gustav Andersson, stiftelsens nya snorkelled på Björnö. Här finns det möjligheter för alla som är intresserade av undervattensliv att med våtdräkt, cyklop och fenor ta en djupare koll…

Skärgårdsstiftelsen har med ekonomiskt stöd från WWF skapat en tillgänglig snorkelled på Björnö, längst ut på Ingarö.

På 1-3 meters djup ligger leden som är öppen för alla och som särskilt anpassats för personer med speciella behov. Här finns även en anpassad brygga i anslutning till den 200 meter långa snorkelleden. Vattenområdet runt bryggan och längs klipporna är fint och som gjort för en trevlig snorklingstur.

Syftet med projektet är att öka kunskapen och förståelsen för den biologiska mångfalden i Östersjöns marina miljö. Snorkelleden gör det möjligt för fler att upptäcka havsmiljön på ett enkelt och roligt sätt.

Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län är offentlig markägare i Stockholms skärgård. Dess uppgift är att hålla skärgården öppen för alla. Genom betesdrift bevarar stiftelsen skärgårdens naturvärden och landskapsbild. Stiftelsen främjar utvecklingen av friluftsliv, turism och en levande skärgård. Stiftelsens tillsynsmän, naturvårdare och jordbruksarrendatorer är bofasta i skärgården.

Info: www.skargardsstiftelsen.se