8 juni, 2012

Grand Prix på Riddarfjärden – årets fartfest mitt i Stockholm

Efter premiären för Världsmästerskap i Formel 2 båtar utanför Cagliari, Italien, den gångna helgen har regerande världsmästaren Erik Stark en tuff utmaning att försvara sin fjolårstitel i nästa tävling som går på Riddarfjärden i Stockholm den 16-17 juni. Erik körde mycket bra i Italien och startade på pole position men kunde inte rå på den snabba norrmannen Pål Virik Nilsen.

Erik slutade på andra plats, Johan Österberg på fjärde samt Tommy Wahlsten som nummer tio. Det var blåsigt och mycket gropig sjö i Italien. Det passade norrmannen och hans båt bra.

Samtidigt med F2 VM i Stockholm körs även ett direkt avgörande Europamästerskap i F4s med flera duktiga Svenska deltagare. Med två tävlingar körda i serien så har Tobias Söderling tagit första platsen, Daniel Sparring på tredje plats och Oskar Samuelsson på nionde plats.

Den senaste tävlingen gick i Franska Epinay med vinst för Tobias och en andra plats för Daniel. Oskar Samuelsson har tre VM silver i klassen, nu är han sugen på ett guld.
Nu hoppas teamet på fortsatta framgångar på hemmaplan för de duktiga svenskarna när Kungliga Motorbåt Klubben arrangerar F2 VM samt F4s EM den 16-17 juni på Riddarfjärden.

Ett fyrtiotal deltagare förväntas komma och kämpa om mästerskapstitlarna på en av båtracingens vackraste och mest centrala arenor som finns, Riddarfjärden. En fartfest utlovas med hastigheter upp mot 100 knop, mitt i Stockholm framför Stadshuset.

Info: www.svera.org