8 juni, 2012

Volkswagen X-35 Cup intar Sandhamn

I helgen startar bland andra Magnus Olsson, Jonas Häggbom och Klabbe Nylöf i Volkswagen X-35 Cup. Leder gör Escape Racing Team med skeppare Peter Pohl. Team Matrisen är dock inte långt efter. Tio X-35:or startar i helgens Grand Prix. Hittills i cupen är det jämnt med endast 2 poängs skillnad mellan ledaren Escape och tvåan Matrisen. Tätt därefter kommer Team Rio och Volkswagen Sailing Team.

Världsomseglaren Magnus Olsson är taktiker på Nautiska Racing Team som är en ny deltagare i cupen för i år. Även Jonas Häggbom och Klabbe Nylöf finns i ett av teamen, Volkswagen Sailing Team, som i år består i år av talangfyllda juniorer som coachas av Jonas och Klabbe med syfte att lyckas på VM nästa år.

Klabbe som också är VD för Whyshore Yachting & Marketing, arrangören för Volkswagen X-35 Cup, ser fram emot seglingen på det klassiska kappseglingsvattnet i Sandhamn:

”Vi kör bankappsegling på havet båda dagarna i helgen. Efter två Grand Prix i lättvind finns det nu förutsättningar att i vattnet utanför Sandhamn möta större utmaningar. Det ska bli riktigt kul att se hur seglarna anpassar sig till förutsättningarna på här.”