8 juni, 2012

Bryggan i Väst tar över försäljningen av Tarac 33

Bryggan i Väst – Svensk Marinimport AB tar över Sverigeförsäljningen av Tarac 33, den svensktillverkade snabbseglaren. Tarac 33 som är konstruerad av båtdesignern Håkan Södergren breddar sortimentet för Bryggan i Väst som sedan flera år säljer de tyskbyggda segelbåtarna från Hanse.

Tarac 33 genomsyras av Håkan Södergrens idéer och syn på segling. Vid arbetet med att konstruera båten har seglingsupplevelsen varit prioriterad. Det gör att Tarac 33 har slanka, smidiga linjer som gör henne till en av de vackraste båtarna som finns på marknaden i dag.

Låga fribord
Tarac 33 har låga fribord som gör att besättningen kommer nära vattnet. Båtens låga överbyggnad ger dessutom mycket god sikt åt alla håll. Vidare är Tarac 33 en snabb, lättmanövrerad båt med måttligt djupgående som enkelt kan hanteras av en ensam skeppare.

– Tarac 33 är en segelbåt för den som är ute efter den absolut bästa seglingsupplevelsen. Med denna båt så får vi ett heltäckande program med allt från performancebåten/dagseglaren Tarac 33, via de prisvärda och välseglande cruising/familjeseglarna från Hanse ända upp till världsomseglaren Hanse 630, säger Michael Luft, säljansvarig på Bryggan i Väst.

Tävlingsprestanda
Designern Håkan Södergren insåg tidigt att marknaden har saknat en snabb lättseglad dagseglare med kölbåtsegenskaper och det var därför han ritade Tarac 33.

– Hon är en bekväm kappseglare med tävlingsprestanda och den stora båtens bekvämligheter. Tarac 33 passar lika bra för kappsegling som för skärgårdssegling och tilltalar både ensamvargar och sällskapsmänniskor, säger Håkan Södergren.

Tarac 33 har hävdat sig mycket bra på kappseglingsbanorna ända sedan hon lanserades. Under sommaren 2012 ska Tarac 33 bland annat vara med i enmanskappseglimgen Harken Solo Challenge som går i Stockholms skärgård den 18 augusti. I kappseglingen ska Håkan Södergren själv segla sin skapelse. En annan kappsegling som Tarac 33 deltar i är Tjörn Runt den 18 augusti.