4 juni, 2012

Regerande Mästarna tog täten med vinst i Audi Dragon Cup

Alltför hård vind kortade ner helgens seglingar med Drake till endast en dags segling. Vinnarna känner vi igen, Team Lumme vann hela Audi Dragon Cup förra säsongen. I helgen var det dock ingen självklar seger för Lumme. Team Linda hade samma totalpoäng, men placeringen i sista racet avgjorde.

Vid Sune Carlsson Båtvarv i Saltsjöbaden tog 21 Drakar plats för start i årets första Grand Prix. Den starka vinden tillät inte start under lördagen. Med bättre väderförutsättningar startade en taggad flotta på Baggensfjärden på söndagen.

Klabbe Nylöf som tillhör tävlingsledningen i cupen kommenterar helgens tävlingar som lyckade: ”Vi lyckades genomföra fem bra seglingar med stora hopp i flottan. Storfavoriterna har dock legat i toppen och fajtats i en jämn match.” (hela intervjun: https://www.facebook.com/photo.php?v=4186135738651)

Efter den jämna toppstriden tog Team Lumme (SWE 369) hem segern. Samma poäng fick dock Team Linda (SWE 323) som hamnade på en andraplats efter marginell utslagning. Team Lummes Olle Jo Johansson kommenterar: ”Det var jämnt men i och med att vi vann sista seglingen så vann vi även totalt”. (hela intervjun med Team Lumme:https://www.facebook.com/photo.php?v=4185979974757&set=vb.147356285331833&type=2&permPage=1)

Andrapristagarna var väldigt nära vinsten men var ändå nöjda: ”Vi har haft tuffa seglingar, men det har varit roligt och effektivt idag. Lumme förtjänar helt klart att vinna.” Tredjeplatsen kneps av Team Sweet Alice (SWE 358).

Info: http://www.audidragoncup.se