4 juni, 2012

Ny serviceanläggning och nytt vatten till Riddersholm

Måndagen 4 juni var det fest på Riddersholms camping när den nya serviceanläggningen med duschar, kök och toaletter invigdes. Dessutom har hela campinganläggningen fått kommunalt vatten, vilket har stor betydelse för den välbesökta anläggningen med 12 000 gästnätter per år.

– Vi är jätteglada över detta, säger, Gunnar Lodin tillsynsman och arrendator vid Riddersholm. Våra gäster säger nu att det är fräschare här än hemma i deras egna kök och badrum. Renoveringen har skett i samverkan mellan Skärgårdsstiftelsen och Fritidsbyn Kapellskär, där stiftelsen sått för vissa materialkostnader och Gunnar Lodin och hans medarbetare har stått för arbetet. – För att hålla ned kostnaderna har vi gjort mycket av arbetet själva.

Gunnar Lodin har fått mycket positiva reaktioner på förändringarna och kan redan se att det kommer att betyda mycket för beläggningen på campingen framöver.

– Jag har aldrig haft så här många gäster i maj månad. Det här betyder nöjda och glada gäster för oss, och en fin sommardag har vi ungefär 500 gäster så det är ju lite volym på nöjdheten, ler en ännu nöjdare Gunnar.

Skärgårdsstiftelsens Vd Lena Nyberg var också mycket nöjd med den standardhöjning som anläggningen nu fått. – Skärgårdsstiftelsen ska erbjuda bra skärgårdsupplevelser och då är det viktigt att våra anläggningar får en bättre standard. Vi arbetar nu successivt för att kunna förbättra för våra besökare.

På plats för att inviga den nya anläggningen var Kjell Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje tillika styrelseledamot i Skärgårdsstiftelsen. Han var också väldigt stolt och nöjd över den nya anläggningen utifrån dubbla roller.

– Tar jag på mig Skärgårdsstiftelsehatten är jag mycket glad över att arbetet för att höja standarden på stiftelsens anläggningar nu påbörjats, ett arbete som jag hoppas ska fortsätta. Och tar jag på mig hatten som kommunstyrelsens ordförande kan jag bara konstatera att detta ligger helt i linje med vår vision om att utveckla turistnäringen i kommunen. Det är också roligt att vi kunnat koppla på kommunalt vatten till anläggningen vilket säkerställer både kvalitet och drift. Vi ska nu fortsätta att förse regionen med vatten, vilket är en grundläggande faktor för att kommunen ska utvecklas.

På bilden syns från vänster; Gunnar Lodin, Kjell Jansson och Lena Nyberg.

Info: www.skargardsstiftelsen.se