1 juni, 2012

Garmin och Bavaria presenterar Vision 46 Dock control

Garmin, världsledande inom satellitnavigation, och Bavaria, en av världens största båttillverkare, har gått samman för att skapa ett unikt dockningssystem ombord på nya Bavaria Vision 46.

Dockningssystemet är ett fantastiskt hjälpmedel när du skall manövrera båten i trånga hamnar och hjälper dig att lägga till vid kajen och förtöja båten som ett proffs.

Systemet består av en bog- och en akterpropeller, en joystick och två ställdon. Att förtöja båten kan inte bli enklare, använd helt enkelt joysticken för att manövrera i valfri riktning och på en specifik sida på din Garminplotter kan du se status för bog- och akterpropeller, varvtal och status på växel.

– Dock control är nästa steg inom hjälpsystem till segelbåt och vi har utvecklat de här funktionerna efter att ha analyserat hela 120 kunder på våra testbåtar, säger Daniel Kohl, produktchef på Bavaria.

– Integreringen av Garmin i systemet ger oss möjlighet att visa säkerhetsrelevant information som t.ex. batteristatus på bog- och akterpropeller, varvtal, låst ratt etc. på plottern vilket är helt unikt.

– Vi har kunnat glädja oss åt det här exklusiva samarbetet med Bavaria sedan januari 2011, säger Nigel Craine, marin försäljningschef på Garmin.

– Den här utvecklingen ger kunderna ytterligare ett skäl till att välja en kvalitetsbåt med världsledande elektronik ombord. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete med Bavaria.

Dockningssystemet finns ombord på nya Bavaria 46 och inom snart framtid även på fler modeller.

Info: www.bavaria-yachtbau.com/en/sailing-yachts/vision-46.html