22 maj, 2012

Volkswagen X-35 Cup visar världsklass med sitt andra Grand Prix för säsongen

Helgens Grand Prix i Volkswagen X-35 Cup seglades bland annat av världsomseglaren Magnus Olsson. Leder i cupen gör Team Escape med Peter Pohl som skeppare. Team Matrisen ligger tätt efter på en andraplats.

I strålande solsken och med målgång utanför Restaurangholmen i Saltsjöbaden kämpade åtta X-35:or om segern i helgen Grand Prix 2. Volkswagen X-35 Cup är därmed igång på allvar. Team Matrisen med Anders Karén som rorsman vann både lördagens distanssegling och söndagens bankappsegling som bestod av 6 race. (Andreas Karéns kommentar efter vinsten i distansseglingen finns här:https://www.facebook.com/video/video.php?v=4091419170796)

Vinnarlaget kommenterar racet som tryggt och stabilt. Helt förvånade över deras skicklighet bör vi nog inte vara, Team Matrisen vann förra årets Volkswagen X-35 Cup och har även deltagit i VM 2010.

Volkswagens egna team kom på en total andraplats i Grand Prix 2 som i år består av ett ungt team talanger. De får coaching av erfarna Klabbe Nylöf och Jonas Häggbom för att nå VM-klass. Martin Castenfors, storskotstrimmer, kommenterar teamets insats ”Vi har haft en riktigt bra dag idag. Det har känts bra och stabilt och varit bra förhållanden och arrangemang.” (Hela intervjun med delar av Volkswagen Sailing Team:https://www.facebook.com/video/video.php?v=4092961809361)

Klabbe Nylöf tycker att det varit en superbra Grand Prix med mycket bra segling. ”Det roliga är att det under dagens bankappseglingar har varit stora variationer i fältet med många olika vinnare i de olika racen. Det gör att det blir tajt och spännande. Det är precis det som vi önskat oss av årets Grand Prix-tävlingar.”

Nästa tävling sker vid Sandhamn 9-10 juni och är en del av Sandhamn Open. Då med nio deltagare och många av dessa revanschsugna. Besök oss då eller följ racen via Facebook:https://www.facebook.com/VolkswagenX35Cup, här läggs resultat, intervjuer och bilder ut direkt i samband med racen.

All information om årets program, presentationer av teamen och resultatlistor finns på:
http://www.volkswagenx-35cup.se/