16 maj, 2012

Valdemarsvik blir kappseglingsstad

Vattenstaden Valdemarsvik i Östergötland satsar på kappsegling i Volkswagen X-35 Cup. År 2013 hålls ett av Cupens Grand Prix i Valdemarsvik. Kommunen med sin 700 km långa strandlinje kan leverera ett sjöliv utöver det vanliga. I år sponsrar Valdemarsviks kommun och Valdemarsviks Sparbank en av båtarna i tävlingen. Detta visar att orten både levererar duktiga seglare och är en båtstad att räkna med.

Pressrelease:

Volkswagen X-35 Cup inleder i mitten av maj 2012 sin tredje säsong. Cupen har stadigt vuxit från 6 deltagande båtar första säsongen till 15 i år. Till nästa år blir Valdemarsviks kommun tillsammans med Valdemarsviks Sparbank två nya partners till cupen. Här kommer ett av Grand Prixerna hållas.

Valdemarsviks Sparbank har sedan 2010 sponsrat Claes Falk med sin X-35:a med namnet ”Valdemarsvik”. I år strävar Teamet efter att nå en jämn placering på övre halvan för att vara som starkast i augusti 2013 på VM i Malmö.

Både kommunen och Valdemarsviks Sparbank har en gemensam strävan att bygden ska utvecklas med fler invånare och fler arbetstillfällen.

”För oss är det stort att synas under årets samtliga sex tävlingar. De ger oss tillfälle att beskriva vår vackra skärgårdsidyll och havsnära boende i Valdemarsvik”, säger vd Håkan Eriksson, Valdemarsviks Sparbank.

”Valdemarsviks Sailing Team och Volkswagen X-35 Cup är mycket bra ambassadörer för vad vår kommun kan erbjuda. Vår förhoppning är att tävlingarna ska öka den lokala pulsen och locka många nya besökare till kommunen. Vi har en fantastisk skärgård, en bra infrastruktur och nära till storstäderna. Dessutom – kanske det viktigaste av allt – lediga tomter med havet som granne”, säger näringslivschef Hans Lorentzon, Valdemarsviks kommun.

Under 2012 seglas merparten av Grand Prixerna i Volkswagen X-35 Cup i Stockholmsområdet. När Cupen år 2013 stannar till i Valdemarsvik gör man det med syfte att kappseglingarna ska bli årligen återkommande på orten och att även andra seglingstävlingar ska flytta in i Valdemarsviken.

”Vi på Whyshore är mycket glada och tycker det är kul att kommunen och Sparbanken i Valdemarsvik är så intresserade av segling. Att få segla ett Grand Prix inne i Östergötlands Valdemarsvik med sin fantastiska skärgård är unikt.” säger Klabbe Nylöf, VD på Whyshore.
Klabbe ser att Volkswagen X-35 Cup kommer finnas på ännu fler seglingsorter i landet framöver. Man söker ständigt fina hamnar som vill locka seglare till sig för att kunna utvidga sporten ytterligare.

För mer information om partners
http://www.valdemarsvik.se/sv/
http://www.volkswagenx-35cup.se/
http://www.valdemarsvikssparbank.se/
http://www.whyshore.com/