11 maj, 2012

Key Largo 27 med V8 byggd i Brasilien

Italienska Sessa Marin expanderar både österut (Kina) och västerut. Det senaste greppet är att de har börjat bygga båtar i Brasilien. De första bilderna som vi har fått ta del av är på den nya Key Largo 27 med inombordare.

Key Largo 27 är en mycket modern och tufft formgiven båt avsedd för sköna dagar på sjön. Som framgår av bilderna har den stora sociala utrymmen och ett förhöjt soldäck. Förarplatsen är uppbyggd ungefär som i en skandinavisk Walk Around, ett koncept som Nimbus förde in på våra breddgrader för snart 20 år sedan.

Soldäcken både i aktern och föröver är väl tilltagna. Även på badplattformen finns det gott om plats för den som vill njuta av det fina sommarvädret och kunna bada på ett enkelt sätt.

För designen svarar Sessa Marines konstruktör Christian Grande. Han menar att båten har mycket karaktär från 70-talet med ett kraftfullt skrov men ända skarpa och fina linjer.

I vanliga fall satsar Sessa Marine ofta på utombordsmotorer, även i montage med upp till tre stora maskiner på akterspegeln. I den här versionen av Key Largo 27 sitter det dock en Volvo Penta bensin inombordsmotor, en GXi 5,7 V8-motor.

Under däck finns en kabin med en stor L-soffa som kan ändras till två kojer, här finns även badrum med toalett och handfat. Alla trämaterial i båten är tillverkade i valnöt.

I utombordarversionen är samma båt kapabel till farter uppåt 44 knopå med två stycken Yamaha 150 hk fyrtaktsmotorer. Den kan även förses med en Yamaha V8 F350 utombordare.

Tekniska specifikationer
Längd: 7,80 m
Bredd: 2,64 m
Max motoreffekt: 400 hk / 296 kW
Personer: 8
Bränsletank: 500 liter
Vattentank: 45 liter
Info: www.sessamarine.com
Info: www.lysmarine.se