4 maj, 2012

SwedeStar och Marinmäklarna i Stockholm i samarbete

Lidköpings Båtsnickeri AB, som bygger SwedeStar segelbåtar, och Marinmäklarna AB i Nacka Strand, inleder ett nytt samarbete om försäljning av SwedeStar i Stockholm. Lidköpingsföretaget har fått goda omdömen för sin 37-fotare och har nu en ny modell på gång.

Håkan Södergren som designat SwedeStar 370, hade kanske Stockholms skärgård i tankarna, då han designade SwedeStar. Det har sålts många av dem just i Stockholmsområdet och här finns således en potential.

Marinmäklarna AB i Nacka Strand, ligger centralt och bra till i Stockholm, med egen marina och bra kommunikationer. Vd Niclas Sjögren, har en lång och bred erfarenhet av högkvalitativa motor- och segelbåtar i de översta segmenten.

Håkan Bengtsson, vd för Lidköpings Båtsnickeri AB, vill med två båtmodeller i produktion, 370 och 415, vara mer aktiv på marknaden och för den svenska marknaden är det viktigt med en bra och central representation i Stockholm.

– En bra båt säljer nästa, vilket är en av förklaringarna till att vi har varit så framgångsrika i Stockholmsområdet. Men det är också viktigt att finnas på plats, nära kunderna och nu med Marinmäklarna är vi mer tillgängliga och kan vi ge bättre service.
Vi kan inte sticka under stolen med att tiderna är tuffa, då är det också viktigt att satsa mer, vilket vi nu gör med en ökad marknadsbearbetning och en ny båtmodell, SwedeStar 415, säger Håkan Bengtsson.

Lidköpings Båtsnickeri AB, med tio anställda, tillverkar även teak-och inredningssatser till fritidsbåtar.

Info: www.swedestar.se

Info: www.marinmaklarna.se