2 maj, 2012

Skansholmens Sjökrog öppnar för säsongen

Utanför Södertälje, vid farleden på norra Mörkö, ligger Skansholmen. Det är en skärgårdspärla som lockar såväl båtfolk, campare som besökande gourmetgäster från när och fjärran. Skansholmens Sjökrog är rankad som en av Sveriges topprestauranger. Här serveras också restaurangens eget brännvin från Skansholmens brännvinsbränneri.

Maten tillagas av köksmästare Adam Sjöberg och hans team av kockar, serveringen sköts av Sandra Rundqvist med personal. På Skansholmen finns också Bistron med sina lättare rätter och gigantiska räksmörgåsar och Bistrons 250 gr egentillverkade hamburgare. Vissa kvällar har Bistron även underhållning.

Starten för årets säsong har skedde under den gångna helgen.

Sandra (restaurangchef) och Adam (köksmästare) styr i restaurangerna respektive köken. Sandra är en norrländska från Östersund och har jobbat på Skansholmen flera säsonger. Vintrarna har Sandra tillbringat i Åre som restaurangansvarig. Adam har som Sandra varit flera säsonger på Skansholmen. Adam är mest känd som “glada kocken på Skansholmen”.

Nytt för i år är att Adam kommer att röka delikatesser såsom korv, fisk m.m.

Ulla (Adams högra hand) kommer i år att få än större frihet i köket och kommer att baka en massa gott bröd , bl.a eget knäckebröd. Ulla är också hjärnan bakom satsningen på våra desserter och ostbrickor.

Till båtsäsongen byts alla förankringar av bryggorna.
Restaurangen har under våren fräschat upp marinans servicehus och kommer under maj att fortsätta med det arbetet.

Info: www.skansholmen.com