5 april, 2012

Diva 24 – ny trailerbar dagseglare

Diva har alltid varit synonymt med fina seglingsegenskaper, enkel hantering och innovativa lösningar. Den nya Diva 24 har allt det positiva med en Diva, nedkokat till ett koncentrat för att bjuda seglingsupplevelser. Här är fullt fokus på seglingsegenskaper, komfort på däck och enkel hantering.

Pressrelease:

Diva 24 är optimerad för dagsegling. Utvecklad för dagar fyllda av aktiv segling med en sittbrunnsplanering som en effektiv kappseglingsbåt. På en båt optimerad för komfortabel dagsegling är naturligtvis sittbrunnen det viktigaste ombord, Diva 24 har två stycken.

Akterut en effektiv brunn där rorsman har högsta komfort under segling och själv når alla funktioner på klassiskt Diva vis. Den främre brunnen ger plats åt en aktiv besättning så väl som en oöverträffad komfort för de som bara vill åka med och njuta.

Divabåtar är kända för att bjuda sina ägare härliga seglingsupplevelser. Nya Diva 24 blir inget undantag, här finns erfarenheter alla våra modeller inbyggda. Båten bjuder hanterbarhet som ingen annan båt i storleksklassen. Ett modernt lättdrivet skrov med linjer som ger maximal fart på kryss såväl som undanvind gör ingen besviken. En effektiv köl som sticker djupt i nedfällt läge ger höjd och stabilitet.

Konstruktionsmålet har varit att oavsett erfarenhet skall seglaren känna största seglingsglädje i nya Diva 24 DC. Surfa fram i 14 knop med gennaker eller spinnaker. Eller njut av lata dagar där solen flödar och att bara vara på sjön är det viktigaste. Glid fram bekvämt halvliggande i den trygga främre sittbrunnen optimerad för komfort.

Diva 24 är en ny sorts båt som erbjuder nya möjligheter, en båt du lätt seglar ensam men med plats och trygghetskänsla för vänner, barn eller barnbarn. DIVA 24 DC tar dig in i vikar dit ingen annan når. Ombord finns fyra fullängdskojer, pentry och wc. Inombordare och båten är trailerbar.

Det smidiga formatet gör att du känner kontakt med havet och den vikbara kölen ger ett grundgående på 30 cm och du får drömviken för dig själv. Som seglare kan du uppleva hela arkipelager i utskärgårdarna som tidigare inte var möjliga att nå.

Tekniska specifikationer:
Längd ö a: 7,54 m
Skrovlängd: 7,26 m
Bredd: 2,54 m
Djupgående: cirka 0,28 / 1,86 m
Vikt: 1 000–1 300 kg
Storsegel: 17,50 m2
Fock: 10,3 m2
Kojer: 4
Motor: 5 kW / 6 hk
Pris: från 285 000 kr
Info: www.bavariasverige.se

Kommentarer

Göran B 15:21:48 2012-04-08

Ser ut att bli en riktigt läcker liten båt.
Har bestämt mig för ett enklare båtliv och tittat mycket på Campus 7.4. I den båten har man försökt få in så mycket komfort som möjligt i ett smidigt format. I Divan verkar man gjort tvärt om, stor sittbrunn med komfort under segel och i hamnoch möjlighet till övernattning.
Inte ett helt lätt val.

Trött på jobbet , vill segla mera!

Lars 21:49:39 2012-04-11

Men är det inte väl dyrt när man gämför med begagnadut utbudet av 70 och 80- talsbåtar.
Här får du Mycket båt för pengarna!

martin 22:13:35 2012-04-11

Har du verkligen kollat in båtar från den tiden?
Jag har letat och det är ingen rolig syn!
Renovering är inget för mig.
Med en modern båt (finns fler än Divan) vinner du dessutom trailerbarhet, snabb rolig segling, enkel vinterförvaring och lägre underhållskostnader,
Priset är ändå ungefär hälften av vad en ny 32-fotare kostar