5 april, 2012

Honda sponsrar sjöscoutkår med båtmotor

På båtmässan i Göteborg hade Honda Marine en tävling för besökarna. Högsta vinsten var en Honda utombordsmotor BF2,3. Eric Kristiansen fyllde i tävlingsformuläret och skänkte sedan motorn till Torslanda Sjöscoutkår. Motiveringen var:

”För våra gamla Honda till säkerhetsbåten i scouterna blev stulen nyligen så det skulle vara en god gärning att skänka en ny till Torslanda Sjöscoutkår så att vi kan segla igen.”

Och den motiveringen kunde vi på Honda inte motstå! En god gärning medverkar vi gärna till.

I början på förra säsongen blev alltså sjöscoutkårens Honda-motor som satt på en Pioneer maxi stulen. De löste problemet med en extrabåt samt att de lånade båtar. Scoutkåren hade tänkt köpa en ny med då de är en ideell förening så fanns inte utrymme att köpa något nytt.

Nu när försäkringspengarna kommit finns det planer på att köpa en ny följebåt till Honda-motorn.

– Vi naturligtvis jätteglada för att Eric skänkte motorn till oss. Jag tappade hakan när jag fick reda på det, säger Björn Åsander, ordförande i kåren.

Med mottot ”alla ska få vara med” lär Torslanda Sjöscoutkår barn från 7 år och uppåt att segla. Scoutkåren har även anordnat seglarläger för barn i Göteborgs kommun tillsammans med kommunen.

Info: http://www.gbgscout.se/torslanda/

Info: www.honda.se