30 mars, 2012

Säsongspremiär för Berntsson Sailing Team

Det är dags för Berntsson Sailing Team att återvända till Long beach för 7:e gången. Med en seger, två andra- och en tredjeplats som placeringar i tidigare tävlingar är förväntningarna i laget höga. Inför tävlingen har laget hunnit med några träningspass både i Långedrag och på plats i Long Beach.

– Förra året var vi dåligt förberedda efter den långa vintern i Sverige och vi fick då inte riktig till det i början av tävlingen och missade därför semi-finalplatserna. I år är vi bättre förberedda och hoppas att det också skall visa sig i resultatlistan, säger en förhoppningsfull Björn Lundgren.

Det är som vanligt ett tufft startfält och bland huvudkonkurrenterna ser vi bl.a. fjolårssegraren och regerande världsmästaren Ian Williams samt Gavin Brady som också han har vunnit Congressional Cup tidigare. En annan intressant utmanare är den unge William Tiller som gjorde mycket bra ifrån sig på WMRT-finalen i Malaysia i höstas.

Berntsson Sailing Team representeras den här gången av Johnie Berntsson, Johan Barne, Nils Bjerkås, Magnus Lundberg, Björn Lundgren och Anders Dahlsjö.

Tävlingarna började 27 mars och sänds live på www.lbyc.org/concup/