30 mars, 2012

Beneteauträff i Oxelösund 13–15 juli

Det blir stor seglarfest – Owners Meeting 2012 – i Oxelösund 13–15 juli. Den svenska generalagenten för två av världens största segelbåtsmärken samlar ägare till dessa båtar och deras besättning i Oxelösund i sommar. Det är Beneteau och Lagoon som gett oss förtroendet att sköta den svenska marknaden, denna träff är ett led i deras satsning på Sverige.

– Dessa franska båtbyggare är världens största tillverkare av enskrovs segelbåtar respektive katamaraner. 15 olika Beneteau och 7 Lagoonmodeller, där dessutom varje modell har två–tre varianter, vilket gör uppemot femtiotalet olika varianter. I Sverige finns ca 1800 Beneteau och 25 Lagoonägare. Det kommer även båtar från våra grannländer, säger Örjan berg på Oxelösunds Båt & Motor.

– Det finns i Sverige en aktiv Beneteauklubb sen tidigare och bland Lagoonägare finns ett nätverk sedan tidigare ”Owners Meeting”. I Visby 2008 samlades 14 Lagoon och den var så lyckad så den har upprepats två gånger efter det, på Djurgården i Stockholm och på Bornholm.

Nu ska det bli en gemensam träff – Lagoon är dotterbolag till Beneteau. Det passar då alldeles utmärkt att förlägga träffen till Oxelösund, med nybyggd gästhamn, väl centrerat för landets båtintresserade på ostkusten, med ett genuint båtintresse i stan och inte minst säte för generalagenten Oxelösunds Båt & Motor. Huvudkontoret i Frankrike kommer förstås att vara representerat.

– Vad passar bättre än att förlägga vår seglarfest med fransktillverkade båtar än på Frankrikes nationaldag den 14 juli. Så har vi nu gjort tidigare och det är ett datum so är lätt att komma ihåg för framtida träffar.

Den här gången blir det förstås mycket större än tidigare, kanske 50–100 båtar, och ett program som spänner över tre dagar.

Med hjälp av engagerade båtägare och våra samarbetspartners tror vi att det kommer att bli en av sommarens höjdpunkter i seglarstaden Oxelösund. Kombinationen av en fantastisk skärgård och nybyggd gästhamn kommer säkert att locka många till Oxelösund.

Info: www.oxbom.se