16 mars, 2012

Toppmodern kameracentral hos Nyx Security

Det svenska säkerhetsföretaget Nyx Security bygger ytterligare en kameracentral i Ludvika. Kameracentralen, som blir en av Europas mest moderna, ska hantera bevakning för 10 000 kunder och fler än 25 000 kameror. Nyx Security är en leverantör av innovativa säkerhetslösningar baserade på intelligent kameraövervakning och videoanalys av händelseförlopp i realtid. Nyx har bland annat samarbetet med försäkringsbolaget Svenska Sjö om “Trygg hamn”.

Nyx Security ingår hyresavtal med Landstinget Dalarna för en ny lokal i Ludvika. Lokalerna kommer att byggas om och anpassas så att det blir en toppmodern kameracentral enligt ISO standard 9001 och certifieras enligt SSF 136:4. Kameracentralen kan dygnet runt, 365 dagar per år, övervaka fler än 25 000 kameror för cirka 10 000 kunder.

Den nya kameracentralen blir Nyx Securitys andra kameracentral i Ludvika. Den nya kameracentralen skapar förutsättningar för Nyx fortsatta tillväxt och internationella satsning. Nyx moderna lösningar för kameraövervakning i realtid har tagit den svenska säkerhetsmarknaden med storm och antalet kunder ökar ständigt. Med sina innovativa och ”intelligenta” säkerhetslösningar är Nyx ledande inte bara i Sverige utan även i Europa och resten av världen, och företagets långsiktiga strategi är en kontrollerad lansering utomlands.

Nyx Security är ett snabbväxande svenskt säkerhetsföretag som tillhandahåller innovativa säkerhetslösningar och bemannade kameracentraler baserade på egenutvecklad och världsledande intelligent videoanalys av händelseförlopp i realtid.
Kamerorna kan i realtid – när det händer – läsa av avvikande händelseförlopp, t ex intrång, eld, vattenläckage eller avvikelser från rutter och processer, och då larma operatörer som beslutar om påföljande åtgärder.

– Vi är glada över att ha funnit en lämplig lokal för att stödja vår fortsatta expansion med ännu en kameracentral. Vår nya central kommer att bli en av de modernaste i Europa. Våra kunder blir de slutliga vinnarna, då de kommer att åtnjuta ett ännu säkrare skydd för sina värdefulla egendomar, säger Andreas Johansson Österberg, grundare och VD, Nyx Security.

Nyx Security har rönt stora framgångar med sina tekniskt avancerade kamerabevakningstjänster i realtid för både utomhusmarknaden och inomhusmarknaden. Man har också nyligen lanserat Camera Portal, en kameraportal som ger kunderna möjlighet att i realtid övervaka och styra sina bevakningsobjekt via webben och smarta telefoner

Info: www.nyx.se