9 mars, 2012

Noggrann GPS-kompass för alla märken

Med Vector Carbon kan alla autopiloter och navigationssystem, oberoende av märke, som är baserade på kompassinformation att kunna öka sin prestanda till att bli i det närmaste 100% perfekta.

Borta är radaroverlay som inte ligger perfekt och trails i radar som är sneda och på andra sätt inte så bra som man förväntar sig. Den enda begränsningen är navigationssystemets interna prestanda. Dessutom ökar autopiloter sin prestanda med 50–60% tack vare den i princip helt korrekta informationen som Vector Carbon ger i princip hela tiden.

Med den prisbild som Vector Carbon har så är det troligt att många kommer att välja en satellitkompass istället för en fluxgatekompass med rategyrosensor (i vanligt tal även kallad ”ratekompass”) för att få sitt navigationssystem och sin autopilot att kraftigt öka sin prestanda.

Vector Carbon ger bland annat snabbare uppdatering av kompasskursen, kräver ingen deviation och ingen missvisningsberäkning. Enheten är enkel att koppla in via antingen NMEA2000 eller NMEA0183.

Info: www.trueheading.se