8 mars, 2012

Internationella kvinnodagen firas på Allt för Sjön

På internationella kvinnodagen den 8 mars tar kvinnorna över rodret på Allt för Sjön. Då är det seminarium för kvinnor med kvinnor av kvinnor som jobbar på sjön. På bilden syns några av tjejerna i projektet All aboard. Fr. v. En del av personerna bakom All aboard: fr. v. Tatiana Temm, Kerstin Hindrum och Camilla Palmertz.

– Vi vill inspirera andra kvinnor att ta för sig mer inom båtlivet, säger Stina Jansson, Sjöklar Kustakademi.

På seminariet medverkar sjöräddare, företagare och kappseglare i världsklass. Alla har de en sak gemensamt – de älskar att vara på havet.

Allt fler kvinnor har upptäckt båtlivet. Många har egen båt. I dag finns det ett stort utbud med kurser för enbart kvinnor, som förarintyg, kustskepparintyg och båtmanövrering med segel- och motorbåt.

– Kvinnor är i dag en allt viktigare och växande faktor inom båtlivet, säger Stina Jansson, projektledare Sjöklar Kustakademi.

För många grupper i samhället är havet inte tillgängligt. Främst på grund av okunskap. Det vill Sjöklar Kustakademi ändra på.

– Kunskap är nyckeln. Vi vill göra havet tillgängligt för alla. Vi har vår bas i utbildningsbranschen, men båtlivet tillhör också upplevelsebranschen. För väldigt många är båtlivet det absolut största fritidsintresset, säger Karl Nordström. Det är vår mission att skapa glädje och självförtroende hos både landkrabbor och sjöbjörnar, från kust till kust, vd för Sjöklar Kustakademi.

Sjöklar kustakademi har framgångsrikt i 25 år samlat navigationslärare från studieförbund och kollegor i branschen för att informera och utbilda om det senaste både från myndigheter och nyheter på sina lärarträffar i samband med Båtmässan. Samma koncept som vi har använt för att skapa neutrala mötesplatser för navigationslärare använder vi nu för att skapa mötesplatser för kvinnor inom båtlivet, säger Stina Jansson.

När: 8 mars, kl. 16-20
Var: mässan Allt för sjön, Älvsjö, sal K 11