6 mars, 2012

Nytt flaggskepp med flybridge från Absolute

Italienska Absolute lanserar ett nytt flaggskepp med beteckningen 72 Fly. Det är den mest påkostade båten hittills från Absolute och en ganska annorlunda båt vad designen beträffar. Absolute såldes 2001 av familjen Gobbi till Azimut-Benetti Gruppen, som döpte om båtarna från Gobbi till Atlantis. Familjen Gobbi gick dock vidare och har därefter lanserat båtmärket Absolute.

Idag är Absolute ett etablerat varumärke, som även har en importör i Norge. Företaget har flera HT- och flybridgemodeller på totalt nio olika skrov.

Den senaste modellen är dock den mest påkostade och största båten hittills från Absolute. Absolute 72 Fly beskrivs som en miniyacht som ska ta upp kampen med etablerade storvarv som Azimut, Ferretti, Riva och Sunseeker. Det är ingen helt enkel uppgift, men nyheter säljer och här har Absolute sin möjlighet.

– Absolute vill inte vara någon lillasyster i Italien och satsar därför hårt i marknaden för båtar upp till 100 fot. Som privatägd akötr har de länge legat i skuggan av Azimut-Benetti och Ferretti-grupperna. Med båtar som Absolute 72 Fly siktar de på att komma ut ur den skuggan för gott, säger Bjørn Vidar Lund hos den norska importören, Italmarin AS.

Absolute 72 Fly, som lanseras i vår, blir en stilren, elegant och praktisk 72-fotare med fyra kabiner och tre stora badrum. Salongen omfattar en stor soffgrupp i aktern, matavdelning för åtta personer vid matbordet på styrbord sida med mera. Flybridgen är är designad för att vara bland marknadens största.

Absolute har sedan starten utrustat sina båtar med Volvo Penta IPS, vilket även gäller nya 72 Fly. Standard på Absolute 72 blir motorer från IPS 600 (2 x 435 hk).

Info: www.italmarin.no