5 mars, 2012

Callisma ny svensk importör av Riva

Sverige får en egen importör av Riva motorbåtar. Företaget Callisma AB har tecknat ett exklusivt kontrakt med Riva boats och ägaren, Ferretti Group, för att bli importör och auktoriserad återförsäljare för RIVA i Sverige. Callisma blir en del av varumärkets globala nätverk av återförsäljare.

– Callisma har värdefull erfarenhet och ett brett etablerat nätverk av kontakter och samarbetspartners, som försäkrar en solid och grundläggande etablering av RIVA på den lokala marknaden. Samarbetet med Callisma är också ett viktigt steg för varumärkets introduktion på den bredare nordiska marknaden, säger Paola Procopio, Riva Brand Manager.

Riva, känt som en av världens mest exklusiva och anrika båttillverkare, blir ett starkt komplement till Callismas existerande portfolio av varumärken, som i dagsläget inkluderar Aston Martin, Fisker Automotive, Bentley (service) och den svenska supersportbilstillverkaren Koenigsegg.

– På Callisma har vi alltid haft en djupt rotad passion för design och teknik. Det finns en väl etablerad fascination för design och båtar i familjen Mannerfelts historia. Vår farbror Ocke Mannerfelt och vår kusin Ted Mannerfelt, driver Mannerfelt Design Team – ett välkänt varumärke inom den automotiva och nautiska designindustrin, säger Fred Mannerfelt, vd och grundare av Callisma AB.

– Både jag och min bror, Charlie Mannerfelt, känner att det är ett naturligt steg att addera ett varumärke som Riva till Callismas befintliga portfolio. Detta ger en möjlighet att bredda företagets profil utan att kompromissa med Callismas identitet och kärnvärden. Vi har utsett en dedikerad och erfaren försäljningsspecialist, Jesper Carlzon, som ska ansvara för försäljning och eftermarknad av Rivas produkter. Jesper Carlzon blir också ansvarig för all kommunikation anknuten till varumärket Riva.

Försäljningen ska ske från Callismas anläggning i Danderyd i tätt samarbete med huvudkontoret och båtvarven i Italien.

Riva bygger cirka 60 båtar varje år, storleksmässigt från 27 till 115 fot i längd. I Sverige räknar företaget med att kunna förmedla och sälja 2–3 objekt per år. Callisma kommer även att erbjuda och förmedla service samt underhållstjänster för båtarna.