2 mars, 2012

Tummen Upp till Hans Landin

Hans Landin får Tummen Upp 2011. Hans är medlem i Näsbyvikens Båtsällskap i Täby. Tummen Upp är ett stipendium på 15 000 kr som delas ut av tidningen Båtliv och International Färg AB årligen till ”en riktig båtkompis”. Nomineringarna skickas in av båtkompisar. Hans Landin (65) är pensionär sedan fem år. Dessförinnan jobbade han som ekonom. Privat seglar Hans en Mamba 35, som han byggde själv 1985.

– Jag håller gärna på med praktiska grejer. Bland annat har jag hand om båtklubbens traktorer, säger Hans Landin.

Det är för sina insatser i båtklubben som Hans Landin får Tummen Upp 2011. De som nominerade honom skriver bland annat så här:

”Hans Landin är medlem i Näsbyvikens Båtsällskap (NBS) i Täby sedan mer än 30 år. Han är klubbkompisen som bryr sig om och ser till klubbens bästa. Allt detta dessutom med Hans alldeles egna underfundiga humor och framtoning. Hans är den där klubbkompisen som inte gör så mycket väsen av sig men som ändå utgör en stor del av ”kittet” i klubben, som håller den levande och ser till att den lever vidare från generation till generation.”

Motivering Tummen Upp 2011:
”Hans Landin har länge varit en centralfigur i Näsbyvikens Båtsällskap (NBS) i Täby. Han är behjälplig i ur och skur vid upptagningar och sjösättningar, han ordnar kräftrace ut till klubbholmen och han hjälper till med hanteringen av båtar.
Hans har alltid ett gott humör. Han är klubbkompisen som inte gör så mycket väsen av sig, men som ser till att båtklubben lever vidare från generation till generation.”

Bildtext:
Hans Landin, Näsbyvikens Båtsällskap, får Tummen Upp och 15 000 kr.