2 mars, 2012

Sneakers från Columbia Sportswear

Dessa mångsidiga skor från Columbia Sportswear har en fullt dränerande design. Det nya trelagerssystemet låter vatten och vind med lätthet röra sig genom skon för en snabbtorkande, barfotakänsla medan Omni-Grip®-sulan levererar oslagbart grepp på hala underlag.

Pressrelease:

Columbia Sportwear presenterar en kollektion med revolutionerande teknologier som håller dig torr och sval under varma dagar och varm och torr under dagar med kyliga sommarregn. Skorna här intill kostar Drainmaker ca 600 kr och Powerdrain 799 kr.

Columbia Sportswear har utvecklat flera revolutionerande tekniker – Omni-Dry® och Omni-Wick™ EVAP för utomhuskläder samt OutDry® för skor – som gör att du håller dig torr under fysisk aktvitet. Omni-Heat® i tunnare kläder i vårkollektionen gör att du håller en bra temperatur, även de dagar då solen inte lyser.

Columbia Sportswear är övertygade om att innovation startar med en idé och blir till verklighet genom att testa och göra om – så många gånger som det krävs för att få fram en perfekt produkt. För att lyckas måste man våga prova. Columbia Sportwear har provat saker sedan 1938 och resultaten finns hos de nya produkterna i kollektionen för våren och sommaren 2012.

Omni-Dry® Tekniken är framtagen för att hålla dig torr under fysisk aktivitet, oavsett väder. Det extremt vatten- och vindtäta tyget släpper ut den fukt din kropp genererar och håller dig torr. Omni-Dry® är den ultimata vattentäta tekniken för utomhusaktiviteter – för dig som cyklar, vandrar, paddlar eller leker med barnen.

Omni-Wick™ EVAP är en den senaste tekniken för avancerad fuktspridning. Columbia har uppdaterat sin Omni-Wick-teknik och skapat ett tyg med extremt goda fuktavdunstande egenskaper. Med EVAP-tekologin sprids fukten ut över en stor yta, vilket resulterar i att den snabbt avdunstar. Fukten försvinner och du är torr innan du ens kände att du var svettig!

OutDry® är ett resultat av en patenterad lamineringsteknik för skor som bildar ett vattentätt membran på skons yttersta lager. Det skapar en heltäckande hinna som förseglar sömmar och andra punkter där vatten kan komma in. En traditionell vattenisolering ligger innanför skons ytterlager. Det gör att även om foten förblir torr, blir själva skon blir tung och kall när den kommer i kontakt med vatten. OutDry gör att skorna hålls fria från tyngande vatten och de blir därmed mer bekväma att använda. Att vara torr om fötterna är viktigt för alla som rör sig ute i naturen vare sig man vandrar, promenerar eller springer.

Omni-Freeze® Ice. Svett är kroppens naturliga kylningsmekanism där värme frigörs och avdunstar från huden. Omni-Freeze ® Ice drar nytta av den svett din kropp producerar för att kontrollera värmen.