27 februari, 2012

HELLA uppdaterar webbsida med marinbelysning

Hellas webbsida om belysning, som lanserades hösten 2010, innehåller nu även Hella marines LED-belysning. Sortimentet innehåller lanternor, däcksbelysning, belysning för motorrum och stuvutrymmen, läslampor, innerbelysning och instegsbelysning.

Många av marinprodukterna som nu finns på www.hella.se kommer att visas på båtmässan ”Allt för sjön” i Älvsjö 2-12 mars i monter C16:20.

Utvecklingen av marina produkter startade 1925 av Hella i Tyskland och 1993 flyttades produktionen till Österrike. Idag har Hella marine sitt huvudkontor i Auckland, Nya Zeeland – ett land med stora kappseglingsframgångar och rik maritim historia inom båttillverkning. Hella Nya Zeeland är specialiserade på LED-teknik och tillverkar, marknadsför och distribuerar marin belysning över hela världen med innovativa belysningslösningar.

Samtidigt har Hellas innovativa online-verktyg ELIVER, där man på ett mycket enkelt sätt kan se vilken ljusbild olika arbetsstrålkastare ger, uppdaterats med samma fina funktion för extraljusen. Strålkastarna visas i ett datoranimerat landskap med ljuslängd, bredd och ljusfärg.

Hella, som är ett familjeägt företag, har utvecklat och producerat produkter till framtidens bilar i mer än hundra år. Det började 1899 i en liten mekanisk verkstad i tyska Lippstadt och redan då var fordonsbelysning specialiteten. Hella har satsat stora resurser på forskning och utveckling genom åren och har idag en mycket stor produktbredd inom kärnområdena belysning, elektriska och elektroniska komponenter samt reserv- och servicedelar till klimatsystem. Hella har 23 000 anställda i 30 länder, omsätter över 3,2 miljarder Euro och är en av de 50 största leverantörerna i världen av bildelar och biltillbehör.