24 februari, 2012

Uppdaterad programvara till Humminbird

Humminbird uppdaterad programvaran i sina instrument med många nya funktioner och förbättringar. I år är 34 nya funktioner och förbättringar gjorda och även äldre produkter får del av nya funktioner där det är möjligt. 2012 har stor vikt lagts på navigeringsfunktioner på produkter med en kombination av plotter och ekolod. Även ekolodsfunktionerna har fintrimmats för bästa möjliga funktion till glädje för sportfiskaren.

NMEA 2000 fungerar nu på samtliga Humminbird produkter med nätverksmöjlighet tack vare ett nyutvecklat interface. Det gör att även äldre produkter genom en uppdatering kan bli NMEA 2000 kompatibla via interfacet. Radar kan anslutas till 1100, 900 och 800 seriens produkter. Humminbirds HD radar finns i två versioner 2kW och 4kW och tillverkas av Koden som har en lång erfarenhet av kvalitetsradar både för fritidsbåt och yrkesbåtar.

En av de förbättrade plotterfunktionerna är att det numera är möjligt att få båtikonen 2/3 från skärmens centrum. Positionen justeras automatiskt beroende på fart, så vid lägre farter är ikonen i centrum. Det är en stor fördel speciellt för snabbgående båtar där man vill ha så mycket kartbild som möjligt framför båtikonen. Humminbirds skärmar har mycket hög upplösning vilket gör att sjökortsinformationen blir mindre på skärmen. I den nya uppdateringen kan texten på sjökortet förstoras för att göra den mer lättläst.

En helt ny funktion är även Waypoint manager som gör det möjligt att gruppera, sortera och döpa sina waypoints efter behov.

Kastringar på waypoints som är justerbara från 1-50m och stoppur är ytterligare funktioner. Lika viktigt som det är att hålla sina sjökort uppdaterade är att uppdatera sin elektronik ombord. Vid registrering på Humminbirds hemsida www.humminbird.com får användaren kostnadsfri tillgång till de senaste funktionerna.

Info: www.comstedt.se