22 februari, 2012

Grandezza 39 CA svensk premiär på Allt för Sjön

Finska Grandezza bevisar åter igen att företaget ligger i framkant vad gäller skandinavisk motorbåtsdesign. På båtmässan i Helsingfors i februari hade det nya flaggskeppet Grandezza 39 CA världspremiär. Detta är den tredje Grandezza-nyheten som Oy Finn-Marin Ltd har presenterat under det senaste året.

Nya Grandezza 39 CA har en modern, harmonisk och strömlinjeformad design, samtidigt som den är ståtlig, välutrustad och bekväm. Varje detalj har noggrant planerats för att ge kunderna det där lilla extra, någonting unikt. Resultatet är en mångsidig båt med stor volym och nya och spännande planlösningar med framförallt familjen i fokus.

Vid utvecklingen av båten har Grandezza fortsatt på samma ambitiösa linje som vid skapandet av de tidigare modellerna: att vara en föregångare inom stil, funktionalitet och prestanda.

Högklassiga materialval och moderna produktionsmetoder har varit vägledande inom produktutvecklingen. Detta har resulterat i att hela skrovet är vacuuminjicerat med Divinycellsandwich, vilket ger en lätt och mycket stark konstruktion för ypperlig prestanda.

Inredningsdetaljerna i trä är i vaxat nötträ och inredningstextilerna i högklassigt Silvertex-tyg. Den rymliga salongen har en mycket funktionell och praktisk design, samtidigt som den utstrålar elegans. Den har utrustats med en stor U-soffa och en stor L-formad wetbar.

Salongen lämpar sig ypperligt för social samvaro såväl till vardags som till fest. Den stora fyrbladiga akterväggen i glas som lätt kan öppnas möjliggör att man enkelt kan förvandla salongen och akterdäcket till en ljus och öppen enhet. Vill man ha ännu mer öppenhet kan halva taket öppnas tack vare den elektriska takluckan.

Förarplatsen håller toppmodern klass och har även utrustats med en skjutdörr ut till det nedsänkta skarndäcket. Detta ger mycket fri rörlighet runt hela båten. Hela överbyggnaden är placerad asymmetriskt mot babord sida, vilket ger ett normalt skarndäck på babord sida, och ett bredare nedsänkt skarndäck på styrbord sida.

Under däck finns ett rejält utrustat pentry med mycket förvaringsutrymmen, toalett med separat duschkabin samt två stora kabiner. Ägarkabinen, eller ”mastercabin”, har Grandezza valt att placera mitt i båten på dess bredaste ställe och den andra kabinen i fören. En tredje kabin är också möjlig genom att salongens bord kan bäddas ner till en dubbelsäng.

Mastercabinen har en stor centrerad dubbelsäng, en soffa som kan bäddas till säng samt två stora garderober. Kabinen har en fantastisk volym och de moderna panoramafönstren på bägge skrovsidor ger ett ypperligt ljus.

Den vackra formgivningen, de praktiska planlösningarna, motoralternativen med hög prestanda och den robusta och ekonomiska skrovkonstruktionen gör båten till en säker och representativ partner på havet.

Tekniska specifikationer
Teknisk data:
Längd: 11,95 m
Bredd: 3,95 m
Vikt: 9000 kg
Personantal: 10
CE kategori: C
Kojplatser: 5+2
Bränsletank volym: 2*460 liter
Vattentank volym: 275 liter
Septitank volym: 195 liter
Motorer: 2 x Volvo Penta D4-300
2 x Volvo Penta D6-330/370/400

Info:
www.finnmarin.fi
www.marinedpan.se
www.gbm.se