22 februari, 2012

Natur- och upplevelser på Vildmarksmässan

På Vildmarksmässan, 8-11 mars, i Älvsjö, serveras ett smörgåsbord av inspirerande upplevelseresor. Vad sägs om valsafari på Island, cykeltur i Roslagen, paddling längs Grönland eller en äventyrsresa i Brasilien? Vildmarksmässan pågår under båtmässan Allt för sjöns andra helg.

Vildmarksmässan är Nordens största publika mässa för friluftsliv. En viktig del av mässan är området turism, som har 30 % av mässans utställare. Området omfattar destinationer, turistbyråer, researrangörer och transportörer, här finns alla som arbetar inom natur- och upplevelseturism och äventyrsresor. Dessutom handlar de flesta föredragen, som presenteras på mässans tre scener, om inspirerande resor runt om i världen.

– På mässan kan besökarna botanisera bland det stora utbud som finns för att hitta den resa som passar just dem. Här finns representanter från Sveriges alla hörn och världens alla platser, säger Lena Bergman, som är projektledare för Vildmarksmässan.

Paddla på Grönland – tre olika paddelturer till nordliga Grönland. Dessa tre skiljer sig en hel del, men en sak är gemensam – den fantastiska naturen med isberg, fågelklippor och total vildmark.

Vandringsresa för hela familjen till Island – rida islandshäst, åka på valsafari och vandra längs med Islands östra kust i området Borgarfjörður eystri. Familjerna introduceras till de isländska myternas och folktrons värld genom upplevelser och specialskrivna berättelser tillsammans med färdledaren Adrian Nordenborg.

Cykla i Roslagen – besökaren erbjuds en cykelkarta, korta och långa cykelturer samt skräddarsydda paket längs Roslagens kust genom fyra kommuner. Vad sägs om att cykla KulTuren eller Rulla runt Rådmansö?

Äventyr i Sydamerika bjuder på fantastiska möjligheter för alla som vill utmana sig själva i klättring och vandring, skidåkning, rida över öppna, orörda landskap, flugfiska i fisktäta vatten, kryssa bland Antarktis isberg och beskåda pingviner och sjölejon.

Vildmarksmässan arrangeras på Stockholmsmässan samtidigt som de fyra sista dagarna av Allt för sjön, Nordens största båtmässa.