13 februari, 2012

4:1 utväxling med MinnKota Vantage

Med trollingmotorn Vantages unika 4:1 utväxling går det snabbt att växla från fram till back. MinnKotas Vantage trollingmotor för akterspegelsmontering har en helt unik design. Den kraftiga robusta konstruktionen tillsammans med 4:1 utväxling skapar ett nytt sätt att manövrera båten. I många typer av det moderna sportfisket önskar fiskaren att backa båten för bättre kontroll.

Pressrelease:

Med Vantage är det möjligt att rotera motorn 180 grader så att den drar båten bakåt, vid en 45 gradig justering av rorkulten vänds motorn 180 grader och driver båten framåt. Manöverbarheten blir oslagbar och att snabbt få stopp på båten blir nu mycket enklare.

En annan fördel är om trollingmotorn sitter nära huvudmotorn då är det ingen risk att huvudmotorn är i vägen vid kursjustering eftersom det krävs lite utslag för att ändra kurs.

MinnKota Vantage har steglös varvtalsreglering med Maximizer vilket gör att strömförbrukningen blir lägsta möjliga och hastigheten kan justeras exakt efter önskemål.

Motorn kan höjas och sänkas elektriskt och en batteriindikator finns på toppen av motorn för att ge information om batteristatus. Rorkulten är teleskopisk för bästa möjliga räckvidd. MinnKota Vantage finns i två modeller, 80lb (24V) och 101lb (36V).

Info: www.comstedt.se