10 februari, 2012

Lange Maritime utökar med fler båtmärken

Lange Maritime specialiserar sig mer på båtar för tur- och långfärdssegling genom att kunna erbjuda båtar från 28–66 fot från fler franska varv. Det är båtar byggda i aluminium från Allures Yachting och Boréal och det är båtar byggda i plywood/epoxy från RM Yachts. Allures Yachting tillsammans med Garcia och katamaranvarvet Outremer bildar Grand Large Yachting Group. I bolagsgruppen ingår också ett serviceföretag för gruppens båtar och GLY är därmed en betydande leverantör i Europa av båtar för långfärdssegling.

Grand Large Yachting Group blir nu representerade i Skandinavien genom Lange Maritime.

– Vi möter alltmer krävande kunder som har mycket olika önskemål om prestanda, design, planlösning och funktion, säger Bo Lennström, som ansvarar för den svenska delen av Lange Maritime.

– Därför är det bra att vi nu kan erbjuda olika båtar för både bekväm skärgårdssegling, lång kust- och havssegling till segling under extrema förhållanden.

Både Allures Yachting och RM Yachts har, under några år, varit representerade på den svenska marknaden av SeaPaw Marine. Lange Maritime har i många år sålt franska segelbåtar i aluminium och företagen har nu kommit överens om att både Allures Yachting och RM Yachts i fortsättningen skall representeras av Lange Maritime.

Lange Maritime har redan beställt en Allures 45 och en RM 1260, som skall premiärvisas på Öppna Varv på Orust i augusti 2012.

Lange Maritime sålde direkt ett exemplar av den helt nya Allures 39.9, som presenterades på ritning på Parismässan i december 2011. Den första färdiga Allures 39.9 kommer att visas på Parismässan i december 2012. Lange Maritime kommer därefter att ta leverans av en av de första Allures 39.9 till våren 2013.

Info, www.langemaritime.se