9 februari, 2012

Galeon 420 HTC från Tony Castro Design

Polska Galeon Yachts fortsätter att presentera nyheter I en strid ström. När många andra båttillverkare har det motigt satsar Galeon, som även tillverkar Galea, på nyheter. Hittills har detta varit en smart inriktning. Bara på den nyligen avslutade båtmässan i Düsseldorf visade Galeon upp tre helt nya, större båtar.

Den allra senaste båten från Galeon och Tony Castro designstudio är nya Galeon 420 Htc. Den är en del av satsningen när Galeon utvidgar sitt mellanstora segment med en hard top variant på den populära 420 Fly. Den nya modellen får en slank yttre exteriör och en ljus och välkomnande inredning som baseras på flybridgeversionen.
För att ge maximal valuta av fina dagar till sjöss kan glasdörrarna och glastaket till salongen och förarplatsen enkelt öppnas. Båten förvandlas då med en knapptryckning till en rymligare och ljusare båt.

Bland nyheterna finns salong med tre olika möjligheter. Utrymmet kan med enkla grepp anpassas för olika behov – hela tiden med en fin panoramautsikt.

I huvudsalongen finns utrymmen för middagen stor sittgrupp och ett pentry som även kan installeras nere i båten. Beroende på var pentryt installeras kan båten förses med två elelr tre kabiner, samtliga med hög takhöjd. Båten har även två separata badrum med dusch.

Tekniska specifikationer
Längd: 11,8 m
Bredd: 4,16 m
Djupgående max: 0,8 m

Info: www.tonycastroyachts.com

Info: www.galeon.se