3 februari, 2012

Ryds lanserar årets nya storsäljare

Ryds är idag Sveriges starkaste varumärke för båtar i mellansegmentet. Till våren lanserar det småländska företaget tre nya modeller i 5,5-metersklassen. Mycket talar för att detta blir de närmaste årens riktiga storsäljare på den svenska marknaden. Ryds 528 lanseras i tre modeller: Sport, WA och Duo. Det som kännetecknar alla modellerna är en modern och genomarbetad design som samtidigt knyter an till Ryds starka traditioner. Båtarna är byggda för att vara snygga, säkra, lättanvända och roliga.

Ryds är idag Sveriges största producent av medelstora motorbåtar. Det är en position man byggt upp under en lång period och vårdat genom åren. Ryds har även alltid legat i framkant vad gäller både miljö och säkerhet.

Ryds lanserar nu en helt ny modellserie i den populära 5,5-metersklassen. När båten har utvecklats har man behållit de traditionella värdena samtidigt som man vidareutvecklat båten för den moderna båtmänniskan. Man har också medvetet involverat betydligt fler kvinnor i hela utvecklingsarbetet än vad som tidigare varit norm i branschen, eftersom båtar idag oftast är hela familjens angelägenhet.

Resultatet är en båt som är snyggare, mer praktisk, säkrare och också roligare att köra. Du kommer att kunna känna igen 528:an så fort du sett den. Den har en bred och rak förstäv som ger bättre utrymmen och flytförmåga samt rejäla badplattformar och enkel istigning från aktern efter till exempel bad.

528 Sport har en styrpulpet placerad på styrbordssidan långt bak i båten för att skapa extra durkyta i fören. WA har en centrerad styrpulpet placerad ungefär mitt i båten för att ge en extra bra förarposition och möjlighet att röra sig längs hela relingen. Duo har en delad styrpulpet med två separata stolar för ökad komfort.

Teknisk data:
Längd: 5,51 m
Bredd: 2,18 m
Vikt: ca 540 kg (Sport)
Personer: 6
Max motor: 90 hk
Info: www.ryds.se