3 februari, 2012

Barnen bestämmer på årets båtmässa

När årets upplaga av Båtmässan Göteborg slår upp portarna i morgon lördag är det barnen som är de allra viktigaste gästerna. Åtminstone i Sjöräddningssällskapets monter. Där får alla barn (och vuxna med barnasinnet kvar, förstås) lära sig mer om badvett, båtvett och isvett.

Till exempel kan man gå poängpromenad, kasta hansalina eller rädda sjöbjörnen ur en klurig labyrint. Och när barnen leker sig sjövettiga och provsitter vår räddningsscooter Rescuerunner passar vi på att informera föräldrarna om sjösäkerhet och fördelarna med ett medlemskap i Sjöräddningssällskapet.

– Vi gör den här barnsatsningen för att lyfta fram vikten av att öka säkerheten till sjöss för barn och barnfamiljer. För en organisation som Sjöräddningssällskapet, som jobbar så mycket med akuta insatser, känns det också väldigt viktigt att arbeta förebyggande. Det bästa räddningsuppdraget är ju det som aldrig behöver inträffa, säger Camilla Vargman på Sjöräddningssällskapet.

I Sjöräddningssällskapets stadgar finns ett folkbildande uppdrag, och i det uppdraget är det både tacksamt och viktigt att jobba med barn. Vi vet att barn är kloka och duktiga på att ta till sig säkerhetstänk. Genom att pränta in sjösäkerhet hos våra barn kan det också påverka de vuxna.

– Om barnbarnet säger åt morfar att ta på sig flytvästen på båtturen, ja då gör han säkert det.

På mässgolvet hittar du SSRS i monter B 10:71.