1 februari, 2012

Askeladden lanserar C62 Crossover på Allt för sjön

Norska Askeladden fortsätter att leda utvecklingen av nya båtkoncept. De var först med en nordisk variant av Pilothus, tidiga med att bygga rejäla Commuterbåtar och ledande när det gäller bra och utrymmesbesparande lösningar i alla sina modeller. Nu lanserar Askeladden en helt ny version av daycruiserbåtar. C62 Crossover tar konceptet med stora sociala ytor till en ny nivå.

Modellen bygger på att skapa maximala utrymmen där man behöver dem mest. Båten premiärvisas för Stockholmspubliken av Marindepån under båtmässan Allt för sjön.

Askeladden C62 Crossover är en “social” daycruiser med en stor sittbrunn och bekväma sittplatser för upp till sju personer. Ett båtkoncept med daycruiserns alla fördelar med vindruta, kapellösning och sovplats, samtidigt som rutan flyttats så långt fram som möjligt för att ge maximalt utrymme i sittbrunnen.

Askeladden C62 Crossover är en lättdriven båt med mycket bra utrymme för familj och vänner. Sitt- och dynlösning representerar verkligt nytänkande. Dessa kan fungera som U-soffa, solbädd eller en enkel soffa med plats för vattensport, fiske eller andra aktiviteter.

Världens biltillverkare arbetar med plattformar som är grunden för att skapa olika modeller som uppfyller olika kundgruppers behov. Detta gäller även Askeladdens utveckling. På det lyckade skrovet från den nyligen lanserade C62 Cruiser byggs också C62 Crossover. Med en 150 hk motor gör båten cirka 42 knop, lämplig motor är 115-150 hk.

Askeladden C62 Crossover blev vald till ”Mässans båt” under Norges motsvarighet till Allt för sjön (Sjøen for alle).

Askeladden representeras i Stockholm av Marindepån/Skanstull Marin. Den C62 Crossover som ställs ut på mässan kommer direkt efteråt att kunna ses på Marindepåns anläggning i Danderyd.

– Vi tror mycket på Askeladdens nya C62 Crossover. Det är verkligen ett nytt och spännande koncept. Vi tror att många kunder kommer att se fördelarna med en stor sittbrunn där man verkligen får plats att umgås, säger Björn Sandhaag, VD Marindepågruppen.

Båtdata:
Längd: 6,10 m
Bredd: 2,33 m
Vikt (utan motor): 950 kg
Antal personer: 7
Bränsletank: 140 l
Vattentank: 40 l
Septitank: 40 l (extratillbehör)
Motor: 115 – 140 hk