30 januari, 2012

Hempel lanserar Brilliant Gloss

Inför den kommande säsongen lanseras HEMPEL BRILLIANT GLOSS. Denna nya produkt utvecklades av F & U-avdelningen i Barcelona med Hempels innovativa färgtekniksystem och är en modifierad alkyd-baserad ytbehandling med förträfflig glans- och färgbevaring.

Förutom att den är flexibel och resistent mot saltvatten och mineralolja, har Brilliant Gloss även ett utomordentligt UV-skydd och kan appliceras på alla utvändiga och invändiga ytor ovanför vattenlinjen.

Produkten kan appliceras på torra och rena ytor med lämplig grundfärg. Färgen kan appliceras med pensel, spruta, roller eller målardyna vilket gör färgen till ett utmärkt val för både professionella målare och båtägare.

Brilliant Gloss finns i 18 kulörer och kommer att finnas hos återförsäljare av Hempel från och med januari 2012.

Hempels färg- och båtvårdsprodukter kommer att finnas i monter F02:32 på Båtmässan i Göteborg, som hålls på Svenska mässan mellan den 3 och den 12 februari 2012.
Under denna säsong kommer vi att lansera nyheten Brilliant Gloss. Denna nya produkt är en modifierad alkyd-baserad ytbehandling med förträfflig glans- och färgbevaring. Förutom att den är flexibel och resistent mot saltvatten och mineralolja, har Brilliant Gloss även ett utomordentligt UV-skydd och kan appliceras på alla utvändiga och invändiga ytor ovanför vattenlinjen.

En annan nyhet från Hempel är Non-Slip Deck Coating, som är en snabbtorkande akrylfärg med halkskyddande egenskaper. Den är lättarbetad och motståndskraftig mot solljus, saltvatten och spill av mineralolja. Den kan användas som både mellan- och toppskikt i halkskyddssystem på både inom- och utomhusytor över vattenlinjen. Den är avsedd att användas på stål samt trä och finns i fem färger.

Hempel har mottagit ett godkännande av bottenfärgen Mille Light Copper. Mille Light Copper är speciellt framtagen för östkusten av Hempels Research & Development avdelning. Svenska myndigheten KEMI har satt upp strikta rekommendationer för bottenfärger till nöjesbåtar på östkusten, från Örskär till Norska gränsen och Hempel har tagit dessa rekommendationer på största allvar och dedikerat mycket tid för att få fram rätt produkt.

Hempel har fått ett godkännande för Mille Light Copper, som nu har lagts till i Hempels välkända bottenfärgsprogram, känt av båtägare i Sverige för dess kvalité och prestanda. Mille Light Copper motsvarar inte bara myndigheternas högt ställda krav för ett renare hav utan även båtägarnas önskemål om skydd mot beväxning.

Info: www.hempel.se