26 januari, 2012

34 Nova Coupé med elmanöverbart canvastak

Nu kommer Nimbus 34 Nova med Coupé tak. Den påminner om den klassiska och uppskattade 35 Nova men mycket är nytt. – Vi har ändrat design och formspråk för att få en bättre helhetskänsla och passa in i modellprogrammet, säger Fredrik Bergström, vd för Nimbus Boats Stockholm.

Pressrelease:

Bland nyheterna märks följande:
Integrerat peke, i enlighet med Nimbus designspråk, för säker och behaglig ombordstigning.

Rostfri pulpit som förstärker båtens linjer och ger fartkänsla. Pulpiten är delad vilket ger möjlighet till säker ombordstigning när båten ligger ”long side”. Rostfritt luftintag på akter skrovsida i ny design.

Rundad badplattform med stuvfack. Hel akterstam med integrerad fenderhållare och smart stuvfack likt en ”bagagelucka” för tampar och tillbehör.

Dörr mellan akterdäck och badplattform ger ökad säkerhet vid gång och stillaliggande.

Breda trappsteg till skarndäck och integrerade spygatter med förbättrad avrinning i samma stil som storasyster 43 Nova. Rostfri rutram i ny design med svepande linjer och kraftigt handtag på insidan för att öka säkerhet vi sjögång, dvs att du kan hålla i dig var man än står eller sitter i cockpit. Stora sociala ytor på akterdäck med en ordentligt tilltagen L-soffa.

Elektriskt höj- och sänkbart teakbord som i nedsänkt och utfällt läge, i kombination med iläggsdyna, ger en magnifik solbädd. En stor nyhet är ”wet baren” på akterdäcket som är utrustad med grill, varm- och kallvatten, vask, rostfritt kylskåp och skyddande glasfiber lock. Smarta stuvfack på akterdäck i ”wet bar” och sittbänkar för att utnyttja tillgängliga utrymmen på bästa sätt. Pentryt i cockpit har formats för att ge mer utrymme och bättre passage.

Ny färgsättning på instrumentpanel som är tåligare och ger förarmiljön lyxigare känsla. Under utvecklingen av 34 Nova har Nimbus Design Team arbetat mycket med att minska vibrationer och resonansljud för att sänka ljudnivån i hela båten.

Ett vinnande koncept som förädlats och förfinats, en härlig båt att vara ombord på.

Tekniska specifikationer
Längd: 11,49 meter
Bredd: 3,32 meter
Vikt: 5 650 kg
Batterier: 4x12V-75 Ah
Bränsle: 600 liter
Vatten: 120 liter
Kylskåp: 2 x 65 liter

Motoralternativ:
D6-370/DPH 272kW (370hk),
2xD4-260/DPH 191kW (260hk)

Info: www.nimbus.se