24 januari, 2012

International lanserar korsning mellan träolja och fernissa

International Färg utökar sitt utbud av trävårdsprodukter genom att introducera Woodskin. Introduktionen av Woodskin medför att International stärker sitt breda utbud av trävårdsprodukter.

Pressrelease:

Woodskin är en korsning mellan träolja och fernissa och fungerar som ett skydd för trä. Microporösa egenskaper gör att träet andas – små hål i lackfilmen gör att den kan krympa och expandera i takt med att träet rör sig vilket gör att Woodskin inte spricker eller flagar. Hålen är så väldigt, väldigt små att ytan fortfarande stöter ifrån sig vatten – vilket annars skulle kunna orsaka mögel och röta.

Woodskin är väldigt enkel att stryka med pensel, utan förtunning eller slipning mellan skikten. Ytan flyter ut jämnt och fint till en lätt genomskinlig halvblank yta. Underhållet är minimalt, det enda som normalt behövs är en enkel rengöring och sedan ett nytt skikt inför en ny säsong.

Den ljusa teaknyansen framhäver träets lyster och är särskilt lämplig för feta träslag som t.ex. teak och annat ädelträ. UV-skydden som ingår i Woodskin gör så att träet skyddas mot nedbrytning hela säsongen.

Info: www.yachtpaint.com