24 januari, 2012

Flugfiskemässan blir del av Vildmarksmässan

Den 8-11 mars är det dags för alla äventyrslystna friluftsälskare att bege sig till Vildmarksmässan i Älvsjö. På mässan kan besökarna hitta de senaste prylarna, få tips om spännande platser och ha massor av upplevelser bland alla de aktiviteter mässan erbjuder. En nyhet i år är att Svenska Flugfiskemässan kommer att ingå som en integrerad del av Vildmarksmässan.

Förra året hade Vildmarksmässan närmare 50 000 besökare varav cirka 25 000 var intresserade av fiske och flugfiske. Av dessa var ungefär 14 000 personer i första hand på plats för att besöka Svenska Flugfiskemässan 2011, som då gick som parallell mässa.

– I och med att flugfisket nu blir en integrerad del ökas också synligheten och flugfisket kommer att få en tydligare plats på de olika mässcenerna, säger Lena Bergman, som åter är projektledare för Vildmarksmässan.

Förändringen innebär bland annat att hela fiskeavdelningen flyttar närmare båtmässan Allt för Sjön, som pågår samtidigt, och öppnar upp mellan mässorna med kastbassängen, där besökarna kan prova på nya spön och lära sig nya tekniker. Som vanligt erbjuder mässan också aktiviteter såsom Flugbindargatan och Flugfiskescenen. Café Flugan är som tidigare mötesplatsen för alla entusiaster.

Till Flugfiskescenen kommer i år bland andra Sveriges främste flugfiskeprofil, Gunnar Westrin. På mässan premiärvisas hans film ”Rostu”.

Vildmarksmässan består av avdelningarna; friluftsliv, fiske/flugfiske, kanot, dykning, turism och utbildning. Mässan erbjuder besökarna flera aktiviteter, bland annat ett digert seminarieprogram, filmvisningar, klättervägg, fotoutställningar. Vildmarksmässan arrangeras samtidigt som de fyra sista dagarna av Allt för sjön, Nordens största båtmässa.