23 januari, 2012

Nya och större e-skärmar från Raymarine

Efter lanseringen av den spännande kartplottern e7 har Raymarine nu lanserat ett par till skärmar i samma serie. Premiären skedde på Düsseldorf Boat Show i lördags, där Raymarine e95 och e125 multifunction displays (MFD) visades upp för första gången. Priserna på de nya skärmarna beräknas ligga på cirka 28 000 kr och uppåt.

De här två större skrmarna är en naturlig fortsättning på e7, som stod för mycket nytänkande. Raymarine e7 Multifunktionsdisplay är synkad med Apple iPad, iPad 2 och iPhone 4. Med instrumentet ombord kan till exempel en iPad användas som repeater.

Handhavandet är enkelt och flera nya nätverksmöjligheter är inbyggda. e7 har Bluetooth och WiFi, vilket öppnar många möjligheter.

De nya skärmarna har många möjligheter med nätverk, WiFi och Bluetooth. Raymarine e7 var världens första 7” (17,78 cm) MFD med nätverk för upp till sex skärmar.

Med den nya Raymarine Viewer App får e och c serierna samma möjligheter att streama live direkt till Apple iPad (1&2) och iPhone (4 och nyare) i realtid.

De nya skärmarna har produktbeteckningarna e95/e97 och e125/e127.

Raymarine har även utvecklat ett nytt gränssnitt för användarna, kallat Lighthouse. Det är till för att utnyttja de bästa fördelarna hos både touchskärmar och knappskärmar.

Info: http://www.raymarine.se/