19 januari, 2012

Windy 31 Zonda “Motor Boat of the Year 2012”

Norska Windy Boats har fått till en riktig fullträff med sin nya retroklassiker, den snabba daycruisern Windy 31 Zonda. Vid den nyligen avslutade båtmässan i London utsågs Windy 31 Zonda till ”Motor Boat of the Year” av en expertpanel från båttidningarna Motor Boat & Yachting och Motor Boats Monthly.

Zonda 31 är även nominerad till 2012 ”European Powerboat of the Year Awards”, som tillkännages på Düsseldorf Boat International Boat Show, som är öppen 21–29 januari.

Dragen hos Windy 31 Zonda är klassiska med känsla från 60- och 70-talets stora våg av fräcka daycruiserbåtar. Windy Boats har gjort en ”back to the future” med denna nya 31-fotare, som är en riktigt snabb weekender med djupt v-format skrov.

– Jag tycker verkligen att det här är en av de vackraste båtar som Hans Jørgen Johnsen någonsin har skapat åt oss, säger Windys styrelseordförande, Knut Heiberg-Andersen.

– Zonda är ett koncept för en lågprofilig weekender utan radarbåge – bara ett fantastiskt skrov och massor av hästkrafter. Hon är slank, funktionell och sexig, säger Knut Heiberg-Andersen.

Övernattningsmöjligheterna är fokuserade på det allra nödvändigaste för ett par som är ute på sjön. Det finns en sovkabin med en stor dubbelbädd, en toa- och duschavdelning och ett litet pentry. Skrovet är 24 grader och v-format. Båten klarar singel eller dubbla sterndrive installationer från Volvo Penta med en maxeffekt på 440 hk.

Liksom alla Windy är den nya båten döpt efter en vind. I det här fallet den varma, torra zonda som blåser ner från Anderna i Argentina.

Info: www.windy.no