19 januari, 2012

Svenska fyrar som bäddset

Oväntat blåser det upp några timmar efter ni lämnat hemmahamnen. Färden till sjöss blir allt mellan himmel och helvete. Till slut kommer ni i hamn. Efter en sen måltid är det äntligen dags att krypa till kojs. Vad möter er där? Gamla lakan från bostaden – eller nya fräscha satinlakan som är formgivna för livet ombord i svenska farvatten.

Pressrelease:

Tygmönstret ”Svenska fyrar” tar dig med på en resa till tolv fyrplatser runt Sveriges kust. Fyren står för många som en symbol för trygghet, en vän att lita på i alla väder som lyser din väg i mörker och varnar för faror.

Fyrljusets karaktär har fått stå modell för ramen runt varje bild, stjärnan är symbolen för fyr i sjökortet. På tygmönstret hittar du fyrarna Malören, Söderarm, Landsort, Häradsskär, Fårö, När, Ölands södra udde, Utklippan, Godnatt, Falsterbo, Vinga och Nordkoster.

Produktfakta
Modell: Påslakan 210×150 cm, öppning med mangelsäkra knappar, vit baksida och mönstertryck ”Svenska fyrar” på framsidan, med en vit kant med knäppning nertill. Örngott 50×60 cm med vinge, utförd i mönstertryck ”Svenska fyrar”.

Material: 100 % bomullssatin, tryckt mönster, Öko-Tex Standard 100. Skötselråd: Maskintvätt 60 grader. Förpackning: Tygpåse med knytband.
Svensk design. Tillverkad i Lettland.

Utklippan Design Sweden AB är ett svenskt företag som designar och säljer textila produkter för alla som älskar kust, sjöar och hav. Inspirationen hämtar de främst genom båtfärder i svenska och nordiska vatten. Utklippans fyrplats, som ligger på Sveriges sydostligaste ögrupp, är en säregen och fantasieggande utpost i havet som har gett upphov till företagets namn.

Info: se.utklippandesign.se