18 januari, 2012

Van Wijk lanserade 830 Classic Silver Shadow

Lanseringen av Van Wijk 830 Classic Silver Shadow är nu genomförd. I lördags 14 januari avtäcktes den eleganta snipan framför förväntansfulla gäster på varvet i Leiden i Nederländerna.

– Som båtbyggare känner man ibland att en framgångsrik båt borde göras till något alldeles speciellt. Ge den en själ och ett tidlöst namn. Därför har vår båtdesigner Pieter Beeldsnijder gjort sitt yttersta när han nu designat Van Wijk 830 Classic Silver Shadow. Och han såg mycket nöjd ut på premiären i lördags, säger Mathias Henningsson hos den svenska generalagenten.

– Vi har genom åren sett klassiska båtar som ”Mellow Yellow” ”Amazing Grey” ”The King of Bling” och ”Villa Vanilla” representera tidsandan. Van Wijk 830 Classic Silver Shadow ställer nu in sig i denna skara för att representera dagens tidsanda. Utrustad med stilelement som inte tidigare kombinerats på en klassisk holländsk snipa; bred teak durk, white-wash panel, senaste Sunbrella-tyger i kapell och dynor, och som namnet antyder är skrovet i silver och detaljer i robust borstat stål. Motorn är en kraftig Yanmar på 125 hk och med Raymarine E7 nätverksnavigation, säger Mathias Henningsson.

– Vi lanserade Van Wijk 830 Classic Silver Shadow nu istället för i mars då rykten och förväntningar tilltog allt mer, men att premiären skulle bli så här välbesökt kunde jag bara drömaa om, säger Peter Wieringen, vd på Van Wijk Maritiem b.v.

– Det är fantastiskt kul att Silver Shadow fått ett mottagande över alla förväntningar och jag ser ingen anledning till att den inte skulle få det i Sverige heller, snarare tvärtom, säger Anders Wännerdahl, VD WSL Marin AB.

Info: www.vanwijk.se