2 januari, 2012

Nordkapp 550 Enduro – ny sportig familjebåt

Norska Nordkapp Boats har tagit fram en ny och sportig framiljebåt, som är designad av Espen Thorup. Båten är nyutvecklad från grunden med nytt skrov och nytt däck. Nordkapp Enduro 550 ska ersätta den tidigare modellen Nordkapp 500 Enduro, men den nya båten blir både större och något tyngre än sin föregångare.

Nordkapp beskriver den som en stor 5,-metersbåt med familjekomfort i en sportig båt. Den är bland annat standardutrustad med 90 liters fast tank, en stor och skyddande vindruta, solsäng och stor aktersoffa samt fast vattenskidstång.

Designen och lösningar som till exempel den stora och väl skyddande vindrutan har kommit till bland annat efter önskemål från Nordkapps återförsäljare. Båten har vidare fast instrumentbräda med plats för GPS kartplotter och gott om stuvutrymmen.

I aktern finns en stor badbrygga med praktiska handtag som gör det enkelt att komma ombord för en person som har hamnat i vattnet. Framför vindrutan finns flera sittplatser, men dessa kan ändras till en solsäng. Båten kan även beställas med fästen för bord i fören och vid de aktre sittplatserna.

Nordkapp är extra stolta över den nya skrovdesignen, som gör det möjligt att använda utombordsmotorer på 75–130 hk.

Tekniska data:
Längd: 5,53 m
Bredd: 2,20 m
Vikt utan motor: 600 kg
Rekommenderad motor: 75–130 hk
Djupgående: 0,80 m
Bensintank: 90 liter
www.nordkapp-boats.no