22 december, 2011

Skandinavienpremiär för Van Wijk snipor

Det blir skandinavienpremiär för Van Wijk, som bland annat visar Van Wijk 621 Classic på Allt för sjön i Stockholm i mars. Van Wijk Maritiem b.v. och WSL Marin AB har skrivit avtal om representation av Van Wijks båtprogram i Skandinavien. Van Wijks snipor anses vara ”best in class” i branschen, eller ”snipornas drottning” som en svensk båttidning skrev i oktober i år.

Valet av WSL Marin AB baseras på en fem år gammal relation mellan Van Wijk och WSL Marins ägare.

– Vi har alltid tittat på Sverige och Skandinavien då den fantastiska skärgården och de många insjöarna ger utmärkta förutsättningar för våra klassiska holländska snipor, säger Peter Wieringen, VD på Van Wijk Maritiem b.v.

– Vi är därför glada över det samarbete som vi nu påbörjat med WSL Marin AB och är övertygade om att de skandinaviska vattnen kommer förgyllas av våra vackra snipor, fortsätter han.

Van Wijk Maritiem är en av Hollands mest välrenommerade producent av snipor. Programmet innehåller i dag fem storlekar från 5.5m till flaggskeppet på 10.3 m. Samtliga byggs på det egna varvet i Leiden söder om Amsterdam och byggs i hög kvalitet för ett långvarigt båtliv. Alla modeller är ritade av den kände båtdesignern och konstruktören Pieter Beeldsnijder och har en typisk Holländsk karaktär med ett vackert språng och den typiska trossfendern runt hela relingen.

En design som väl stämmer in med klassiska svenska snipor.

– Då jag varit förälskad i snipor under många år, och själv äger en Van Wijk 621 Classic, sedan 5 år, så föll det mig naturligt att representera Van Wijk. Efter att ha studerat ett större antal snipproducenter i Holland, tycker jag att Van Wijks snipor är vackrast och finast av alla. Dessutom passar de alldeles utmärkt i våra hemmavatten runt Västervik, säger Anders Wännerdahl, VD WSL Marin AB.

WSL Marin AB har sitt säte i Västervik, en stad med långa traditioner från både båtliv och båtproduktion, inte minst tillverkning av snipor, där många än i dag tuffar runt i våra skärgårdar. Vi finns också i Stockholm och Helsingborg. WSL Marins grundare har lång erfarenhet av båtbranschen och båtliv. Vi har valt att koncentrera oss på Van Wijks produkter och de varumärken som är kopplade till dessa.

Nu visar vi Van Wijk 621 Classic på båtmässan Allt för sjön den 2-11 mars 2012. Demonstrationsbåtar kommer att finnas i Stockholm och Västervik efter mässan i vår.

Info: www.vanwijk.se

www.facebook.com/vanwijk.se