15 december, 2011

Två nya Sunseeker vid Londons Båtmässa 2012

Sunseeker International lanserar två helt nya båtar vid den kommande Tullett Prebon London Boat Show, som hålls i början av januari. Engelska Sunseeker är ett av världens ledande varv vad gäller design och nytänkande för större motorbåtar. På Londonmässan visas en båt på 28 meter och en på 16 m.

Sunseekers nyheter heter 28 Metre Yacht respektive Predator 53. Båda dessa nyheter får sin premiär vid 2012 Tullett Prebon London Boat Show (6–15 januari). Världspremiären hålls fredagen 6 januari vid lunch.

28 Metre Yacht är inte bara en helt ny båt utan visar också på Sunseekers nya Yacht look. Det mest synliga beviset på detta är att båten har större glasfönster på sidorna runt salongen. Glasytorna är i samma nivå som båtens sida och blir därmed en del av designen på ett mer integrerat sätt än tidigare. Designen ska också ge en större känsla i själva salongen och mer panoramautsikt än tidigare.

Även de mer traditionella ytorna på för- och akterdäck samt flybridge har designats på ett annorlunda sätt än tidigare för att skapa mer utrymme för solbadande och aktiviteter. Hard toppen över flybridge är i kolfiber för att hålla vikten nere.

Predator 53 är byggd i samma sportiga stil som övriga båtar i Sunseekers serie med Predator-båtar. 53:an har en mycket sportig profil och även i den här båten används kolfiber på många ställen och båten har fått en modern design för att öka volymen invändigt.

Premiären av de nya båtarna kommer att ackompanjeras av Asteria (bilden), som beskrivs som en elegant och glamorös kvartett. Gruppen har bland annat uppträtt på Wembley Champions League Final, spelar med Take That på ”Beautiful World” tour och Simply Red på deras European Tour.

Förutom de helt nya modellerna visar Sunseeker även dessa modeller i London: 40 Metre (mässans dyraste båt), Predator 115, Predator 84, 80 Yacht, Manhattan 73, Predator 64, Manhattan 63, Predator 60, Manhattan 53 och Portofino 48.

Info: www.sunseeker.com